Tee rahaa Adsense mainoksilla

paljon rahaa kolikoina

Aloitellaanpa nyt lupaamaani artikkeli Adsense ohjelmasta. Oletetaan että olet nyt hakenut Adsense ohjelmaan, ja tullut myös hyväksytyksi. Nyt voit siis kirjautua Adsense tilillesi ja alkaa tienaamaan rahaa nettisivuillasi tai blogillasi. Adsensen omat aloitusoppaat ja ohjeet ovat hyvät, joten en hirveästi paneudu tekniseen puoleen. Opit kyllä nopeasti käyttämään suurinta osaa ominaisuuksista. Luodaan nyt kuitenkin yhdessä yksi mainosyksikkö.

Kirjaudu Adsense tilillesi ja klikkaa yläreunasta valikkoa omat mainokset. Aukeavan sivun yläreunasta valitse + Uusi mainosyksikkö.

Kirjoita mainosyksikön nimi. Jos mainos on tarkoitus laittaa koirista kertovalla sivullesi, anna nimeksi vaikka Koirat pysty. Pysty siksi että seuraavasta kohdasta valitsemme tässä tapauksessa mainosyksikön kooksi 160 x 600 leveä torni. Näet tällä sivulla miltä se näyttää sivupalkkiin sijoitettuna.

Jätä kohtaa varamainokset valinta tyhjä tila.

Seuraavaksi valitse Luo uusi muokattu kanava. Tässä esimerkissä nimeksi annetaan ”Koirat”. Klikkaa Tallenna. Nyt aina kun luot uusia mainosyksiköitä koira sivuillesi, valitset kanavaksi äsken luodun ”Koirat”. Kaikki sen sivun mainokset on siis niputettu yhteen kanavaan, ja voit tarkastella raporteista koira sivujesi tuloja kokonaisuutena.Kun olet valmis klikkaa Tallenna ja hanki koodi. Kopioi ja liitä mainosyksikön koodi sivuillesi / blogiisi ja ala tienata!

Adsense mainoksen paras koko

Kun luot uutta mainosyksikköä näet mainosyksikön koko valikossa ylimpänä suositeltavat koot. Nämä yksiköt ovat tilastollisesti tehokkaimpia, ja niitä kannattaa suosia jos mahdollista. Lähes kaikissa Adsense oppaissa parhaaksi mainosyksiköksi nimetään 336 X 280 tai 300 X 250 suuri suorakaide. Myös omien kokemuksien perusteella voin vahvistaa tämän. Myös 160 X 600 torni toimii hyvin, eikä sivupalkkiin oikein muuta mainosyksikköä sopisikaan. Toki voit kokeilla muitakin kokoja, mutta todennäköisesti palaat aina takaisin isoon neliöön. Tietysti on joitain nettisivuja joille rakenteensa puolesta sopii paremmin jokin muu koko. Parhaiten Adsense mainosten valinta ja sijoittelu on onnistunut kun ne ovat luontevasti osa kokonaisuutta, ikään kuin osa sivujen varsinaista sisältöä. Et saa kuitenkaan yrittää harhauttaa käyttäjiä tahallaan klikkaamaan mainoksia.

Huonompi ulkoasu on parempi

Tällä tarkoitan omia kokemuksiani sivuston ulkoasun vaikutuksesta Adsense mainostuloihin.
Hiljattain päivitin pitkästä aikaa paria tuottavinta sivuani. Innoistuin jopa vaihtamaan wordpress-teeman uuteen, ja onnesta soikeana totesin kuinka paljon uskottavammaksi ja ammattimaisemman näköiseksi nettisivut muuttuivat. Mainoksetkin sulauttuivat minusta täydellisesti sivun muuhun sisältöön, aivan kuten Adsensen omissa ohjeissakin neuvotaan tekemään. Vaan kuinkas kävikään?
Mainostulot romahtivat täysin! Ja nyt puhutaan sellaisesta vähintään 50% pudotuksesta tuloihin, ehkä enemmänkin. Viikon verran jaksoin tuota katsella, ja yritin epätoivoisesti muutella mainoskyksiköiden sijaintia, kokoa ja väriä, mutta tuloksetta. Lopulta palautin sivustot lähes entiselleen. Nyt ne näyttävät taas 10 vuotiaan tekemiltä mutta samaan aikaan Adsense tulot palutuivat entiselleen. Surullista mutta totta. Olen kuitenkin niin ahne kapitalisti sika että olkoon sitten ulkonäkö ja sisältökin täyttä paskaa, kunhan saan kohtuulliset tulot itselleni. Kokonaan toinen asia on jotkin rakkaammat sivustot joiden tarkoitus ei olekaan ainakaan vielä tuottaa rahaa vaan lähinnä mielihyvää, ne saavat näyttää juuri siltä miltä haluan, tuloista välittämättä.

Parhaat värit Adsense mainosyksikölle

Seuraavat Adsense mainosyksikön värit ovat toimineet minulla parhaiten ja samoja värejä suosittelevat monet muutkin kirjoissaan ja blogeissaan.

Tärkein väreistä on otsikon väri, siis sen joka on isoimmalla, ja jota kävijöiden toivotaan klikkaavan. Koska olemme internetin alusta saakka oppineet siihen että linkit ovat sinisiä, toimivat eri sinisen sävyt mainoksessakin parhaiten. Voit antaa otsikon olla oletus sininen, tai kokeilla hieman vaaleampaa tai tummempaa sävyä. Tekstin ja internet osoitteen väriksi hyvä valinta ovat harmaan eri sävyt. Nämä siis ovat suositeltavia värejä, ja ovat toimineet minulla parhaiten, vaikka olen välillä kokeillut muitakin yhdistelmiä. Toki teet itse jatkuvasti kokeiluja eri mainosyksikköjen muodoilla, väreillä, ja sijoittelulla kunnes olet löytänyt sinun sivuillasi tai blogissasi parhaiten rahaa tuottavan yhdistelmän. Seuraa muutoksien vaikutuksia aina esim. viikko, äläkä tee hätiköityjä johtopäätöksiä. Tietysti jos klikkausprosenttisi tipahtaa jollain kokeilulla heti nollille niin viikkoa on ehkä turhaa odotella… Muuta? Kysyttävää? Etkö tienaa Adsensella? Kommentoi!

Yksi vastaus artikkeliin ”Tee rahaa Adsense mainoksilla

  1. Päivitysilmoitus: Mistä aiheesta tehdä nettisivut joilla voisi tienata rahaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.