Laadukkaan sisällön tärkeys

Tämän luennon aiheen on nettisivujen laadukkaan sisällön merkitys tuloihin pitkällä tähtäimellä. Luin itse tästä aiheesta paljon kun aloittelin nettisivujen tekemistä rahan tienaamis tarkoituksessa. Minä en näitä kirjoituksia uskonut, mutta nyt olen todennut niiden olleen 100% totta. Uskokaa te nyt kerralla jos aiotte joskus elättää itsenne nettibisneksellä!Kun siis aloittelin nettisivuilla tienaamista tosi tarkoituksella, törmäsin toistuvasti neuvoon: Luo käyttäjille hyödyllistä laadukasta sisältöä. Minä olin toista mieltä. Pidin näitä neuvoja turhanpäiväisenä jeesustelulla ja persaukisten juttuina. Halusin vain tehdä rahaa keinolla millä hyvänsä, sisällöstä viis. Alkuun tämä toimiikin hienosti. Hankit varmasti helposti kymmeniä euroja päivässä jos teet sivut joiden sisällöstä puolet on Adsense mainoksia, ja nekin on sijoitettu sivun yläreunaan näyttämään sivun navigaatiolta. Vaikka välttyisit onnekkaasti Adsense tilin sulkemiselta kuten minä, niin tulet vielä huomaamaan että tämä juttu ei vain toimi. Kävijämäärät tippuvat, joku tekee samasta aiheesta laadukkaan saitin jonne viimeisetkin kävijät siirtyvät, google tiputtaa sivusi hakutuloksissa sivulle 5 jne.

Uskokaa pois, haluan edelleenkin tehdä nettisivuillani rahaa. Minun pitää maksaa mainostuloilla mm. asuntolaina ja laskut! Mutta siitäkin huolimatta vähensin juuri kymmeneltä nettisivulta mainoksia! Lisäksi olen viime viikot panostanut ainoastaan sivujen ulkonäköön, ja uuteen käyttäjiä hyödyttävään sisältöön. Niin se vain piti monta vuotta suoltaa täytää p..kaa tajutaakseen että ne ”jeesustelijat” olivat sittenkin aivan oikeassa.

Jos siis haluat kikkailla ja päästä helpolla niin anna mennä, tienaat hyvinkin muutaman satasen tai tuhatlappusenkin. Jos taas olet päättänyt luoda nettisvuista ja blogeista elannon itsellesi, niin ala suosiolla keskittyä muuhunkin kuin kuinka paljon mainoksia saat yhdelle sivulle mahtuumaan.

P.S. Tämä blogi ei edusta allekirjoittaneen näkemystä laadukkaasta ja käyttäjiä hyödyttävästä sisällöstä.

Yksi vastaus artikkeliin ”Laadukkaan sisällön tärkeys

  1. Sitten vielä täsmennykseksi, että mielestäni hyödyllinen sisältö on jotain sellaista, mikä vastaa kävijän tarpeeseen. Tyypin tullessa nettisivuille lukemaan esimerkiksi juttua, jonka otsikkona on ”Laadukkaan sisällön tärkeys” ja sitten huomaa kuinka vain vähän sivutaan sitä mikä on sitä laadukasta sisältöä. 😉 Jos tässä jutussa kerrottaisiin vaikka ranskalaisin viivoin mikä tekee sisällöstä laadukasta, lukisin sen mielelläni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.