Mistä aiheita nettisivuihin?

Taas tuli aihetta antaa teille isällisiä neuvoja vaikka ette tietysti usko kuitenkaan ja haluatte oppia kaiken kantapääopistossa.

Mutta jos kuitenkin… Kun nyt mietitte aiheita nettisivuille joilla voisi tehdä paljon rahaa annan yhden neuvon. Tehkää sivut aiheesta joka kiinnostaa teitä ja josta tiedätte jotain. Muuten hommasta ei pitkässä juoksussa tule mitään.

Itsehän tein ensimmäisinä vuosina niin että tutkin vain googlen hakutilastoja, ja etsin aiheita joita haetaan paljon mutta josta ei ole vielä sivuja, tai kilpailu on ainakin pientä ja voitettavissa. Aiheet saattoivat olla ihan mitä tahansa ja tekstin loin yleensä kääntämällä englannista tai kopioimalla ja muokkaamalla suomalaisia artikkeleja. Jotkin yritelmät toki toimivat aikansa, mutta kyllä ne nyt yhtä sivustoa lukuunottamatta ovat kuolleet ja kuopattu. Sen sijaan muutama siviiliammattia ja harrastuksia sivuava sivustoni on kasvanut  niin että saisin yksistään niistä elantoni. On vain niin helppoa paukuttaa tekstiä aiheista jotka ensinnäkin kiinnostavat itseään ja joista myös tietää jotain. Toista oli kun teki juttuja aiheista jotka oli vain poimittu hakutilastoista. Yhden pienen artikkelin vääntämiseen saattoi mennä päiväkin.

Ja jos ajatellaan oikein epäitsekkäästi niin tottakai nykyisten sivujeni käyttäjilleen tuoma hyöty on paljon suurempi kuin alkuaikojen MFA sivujen. Olen kirjoittanut paljon oppaita (siis muusta kuin teinaamisesta, tämä blogi-tyylinen sivuni on vain harrastu), joista on tullut oikeinkin suosittuja. Ja niin suositut artikkelit leviävät, kävijöitä tulee lisää ja meikäläinen TIENAA ENEMMÄN!

Kun sisältöä on riittävästi ja aihe oikea niin klikkihinnat ja prosentitkin ovat hyvät ja on helppoa vaikkapa tienata rahaa adsense mainoksilla.

3 vastausta artikkeliin ”Mistä aiheita nettisivuihin?

  1. Onko sinulla mielipidettä siitä, kannattaako rakentaa jokaiselle toisistaan selkeästi eroavalle aiheelle oma nettisivusto, vai kannattaako (kuten minä olen tehnyt blogissani) kirjoitella *samassa* blogissa milloin mistäkin?

    • Jos sivusto on ollut olemassa jo pidempään, sinne osoittaa paljon linkkejä, ja se menestyy hyvin hakutuloksissa, kannattaa varmastikin kirjoitella tämän saman blogin alle kaikesta mahdollisesta. Ja voihan ja kannattakaakin blogin sisään luoda omia kategorioitaan eri aiheille.
      Jos blogisi taas on verrattain uusi niin kannattaa harkita omia domaineja ja blogeja niille poikkeaville aihealueille joista luulet kirjoittelevasi usein tulevaisuudessakin. Mutta siis vain siinä tapauksessa että aiheista tulee tulevaisuudessa muutakin kuin yksi tai kaksi artikkelia.

      • Kiitos. 🙂 Huomaan olevani sellainen tapaus, että innostun joksikin aikaa jostain asiasta ja jaksan kirjoitella siitä blogiin täytettä, kunnes tulee jotain kiinnostavampaa jolloin aikaisempi kiinnostuksen kohde unohtuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.