Tienaa blogilla

1. Tienaus oppaani – Tienaa rahaa blogilla

Suurimmalle osalle teistä suosittelisin yrittämään rahan tekoa omalla blogilla / blogeilla. Blogi tienaamisesta tekee poikkeuksellista se että se sopii loistavasti myös naisille, eikä vain miespuolisille perusnörteille. Blogilla tienaaminen ei myöskään vaadi koodaustaitoja.

Blogin avaaminen johonkin ilmaispalveluun on helppoa eikä vaadi minkäänlaista kokemusta nettisivujen tekemisestä. Rekisteröidyt vain ja alat kirjoittaa! Naisilla mahdollisuus tienata blogillaan rahaa on huomattavasti miehiä parempi. Esimerkiksi laihdutus, sisustus, vaate ja asuste, sekä kauneudenhoito aloilla on valtavat markkinat ja niillä vielä paljon tilaa uusille mainostajille. Olen viimeaikoina törmännyt useisiin erittäin suosittuihin naisten kirjoittamiin blogeihin esim. vaatteiden shoppailusta. Ja kun olen tajunnut ettei sivuilla ole lainkaan mainostajien linkkejä olen herkistynyt melkein kyyneliin laskiessani paljonko blogin kirjoittaja menettää joka päivä rahaa. Nyt siis varsinkin naiset herätkää, teillä on mahdollisuus tehdä netissä niin paljon rahaa kuin vain haluatte!

Blogin kirjoittamisen aloittaminen

Ensin siis alat kirjoittaa blogia jossain ilmaispalvelussa. Tällaisia ovat esim. Vuodatus.net, Googlen Blogger ja Blogit.fi. En ala selittämään enempää blogin aloittamisesta, sinä kyllä selviydyt siitä! Aletaan sen sijaan keskittymään siihen miten tekisit blogilla rahaa.

Kirjoita sinulle tutusta aiheesta, esim. harrastuksestasi. Jos olet nainen, ja harrastat shoppailua netissä niin loistavaa, rahan teko blogilla voi olla sinulle helppoa. Jos taas harrastat vaikkapa kivien keräilyä, voi rahan tienaaminen olla hieman haastavampaa. Suosittelen silti että kirjoitat blogiin niistä asioista mistä tiedät paljojn, ja olet mistä olet kiinnostunut, vaikka se sitten olisi kivien keräilyä. Jonain päivänä sivuillasi voi vierailla tuhansia kivistä kiinnostuneita päivittäin, sillä sinun sivusi ovat ainoat laatuaan! Ja jos hyvin käy saat muutettua nämä kävijät rahaksi!

Keskity aluksi vain tekstin tuottamiseen. Kirjoita blogiin vaikka joka päivä, ja ala hankkimaan blogille lukijoita. Alkuun pääset kun luet ja kommentoit muiden blogeja. Kommentoidessasi voit linkittää omaan blogiisi ja saada näin ensimmäisi aktiivisia seuraajiasi. Äläkä missään tapauksessa ensimmäisenä täytä sivujasi mainosbannereilla euron kuvat silmissä. Et tietysti voisikaan, kun en ole vielä kertonut mistä mainoksia saa.Miten blogilla tienaa rahaa?

Kerron ensin mitä ET saa tehdä. ÄLÄ laita blogiisi yhtään kuvamainosta / mainosbanneria. Et tienaa niillä mitään, mutta ne vievät blogiltasi uskottavuuden, tekevät siitä naurettavan ja karkoittavat nekin harvat lukijat joita olet onnistunut haalimaan.

Mainosta sen sijaan tekstissäsi ja linkkilistallasi tekstilinkeillä. Ehdottomasti tehokkain tapa tienata rahaa blogilla on seuraava: Kirjoitat ensin blogiisi artikkelin kivien keräilystä. Sitten hankit mainostajaksi kivien keräily varusteita myyvän yrityksen. Artikkelissasi voi lukea vaikkapa seuraavasti: Kävin keräilemässä kiviä, on tämä uusi vasara vaan mahdottoman hyvä kivien halkaisussa. Kun lukija klikkaa linkkiä ei hän päädy wikipediaan vaan tietysti mainostajasi kauppaan, suoraan kivivasaran tuotesivulle. Ja kun hän tilaa vasaran, sinä saat joko kiinteän palkkion, tai prosentti osuuden vasaran myyntihinnasta. Voit myös muualla blogillasi suositella yleisesti suositella tätä kauppaa muille, ja ohjata kävijöitä esimerkiksi sen etusivulle. Saman voi soveltaa mihin tahansa aihealueseen tai tuotteeseen kunhan vain sopivia mainostajia on saatavilla. Ymmärsitkö?

Mistä blogiin mainostajia / mainoksia?

Jos blogisi ei ole omalla aihealueellasi todella suosittu, niin älä suotta ota yhteyttä suoraan verkkokauppoihin. Kyllä he sitten aikanaan ottavat yhteyttä sinuun päin jos blogisi kasvaa tarpeeksi suureksi.

Sen sijaan saat yhteyden satoihin eri mainostajiin eri mainosverkkojen kautta. Heillä on asiakkaina yrityksiä laidasta laitaan, ja he tarjoavat näille yrityksille mainostilaa ja lisämyyntiä, vaikkapa juuri sinun sivuiltasi / blogistasi! Mainosverkkon liittyminen on ilmaista. Sivuillasi tai blogissasi olisi hyvä olla jotain (ehkä jopa laadukasta) sisältöä, näin varmistat että hakemuksesi hyväksytään.

Alle olen listannut parhaita mainosverkkoja. Jokaisella on eri valikoima mainostajia, joten liittymällä useampaan saat paremmat mahdollisuudet löytää juuri sinun blogissasi hyvin rahaa tuottavia mainoksia. Se miten näillä ohjelmilla tehdään oikeasti rahaa selviää parhaiten kumppanuusmarkkinointi oppaasta.

Lisäksi on kuulemma joku Tradedoubler. Täältä voitte lukea Tradedoubler kokemuksia.

Google Adsense – Lisää mainoksia blogiisi

Toinen tapa saada blogiin mainoksia ja sitä myöten rahaa on Google Adsense.  Adsense mainokset ovat varmasti tuttu näky, eikä niitä tässäkään blogissa tarvitse kaukaa hakea (katso vasemmalle). Adsense näyttää blogisi jokaiselle lukijalle eri mainoksia. Se kohdistaa mainokset automaattisesti esimerkiksi sen mukaan mitä kävijä on viimeksi hakenut. Toki sivujesi sisältökin vaikuttaa mainosten sisältöön. Tällaiset kohdistetut mainokset keräävät blogisi lukijoilta hyvin napsautuksia, ja sehän sinulle sopii koska Adsense maksaa sinulle joka klikkauksesta! Voit itse valita näytetäänkö sivuilla teksti, kuva vai multimedia mainoksia, tai voit antaa Googlen näyttää kaikkia mainostyyppejä sekaisin. Adsensen kanssa on tärkeää huomioida että se on erittäin tarkka millaisilla sivuilla mainoksia näytetään ja miten ne sijoitellaan. Hae Adsenseen vasta kun sinulla on blogissa hyvää sisältöä, ja noudata Adsense laatuohjeita pilkuntarkasti! Näin varmistat ettei tiliäsi suljeta. Se olisi ikävää sillä kertyneet rahasi jäävät silloin saamatta ja uutta tiliä et voi enää avata. Ja tärkein kaikesta: Älä koskaan ikinä milloinkaan klikkaa omia mainoksiasi!

En ala tässä nyt avaamaan Adsensea enempää. Rahan tienaaminen Adsensella on oma juttunsa ja vaatii aivan oman artikkelinsa Rahaa Adsense mainoksilla.

10 vastausta artikkeliin ”Tienaa blogilla

 1. Päivitysilmoitus: 21 tapaa tienata rahaa netissä

 2. mulla on ollut muoti / laihdutus / yms blogi kohta kolme vuotta. Lisäsin sinne vasta pari kuukautta sit mainoksia. Mun blogiin sopivia mainoksia löyty netboosterilta ja ne on muutaman kympin rahaa tuottanutkin. en tiedä voinko ite koskaan tienata blogeilla niin paljon rahaa että sillä pärjäis pelkästään mut kunhan katotaan. Ainakin mielenkiintosta tätä blogi tienausta on opetella!

  • Moi! Kiitos kommenteista! Jossu, kyllä sitä rahaa varmasti rupeaa tulemaan enemmänkin. Tutki vaan ahkerasti muidenkin affiliate verkkojen tarjontaa jos löytyisi sopivia tuotteita joita mainostaa blogissasi. Ja tietysti blogiin pitää saada kävijöitäkin joita sitten voisi muuttaa rahaksi. Kirjoitan seuraavan oppaan varmaankin juuri siitä kuinka saada blogiin kävijöitä. Onnea vaan tienaukseen!

 3. ostin tuon yhessä linkissä olevan ekirja oppaan ja siinä oli 100 kertaa parempaa tietoo kun täällä! mut eihän tää tietysti maksakkaan. mut niin se on että rahalla saa jne. 50 e:n kirja makso ittesä viikossa kun mainostulot nous sen verran pikkumuutoksilla mitä ei vaan ite tajunnu. ja ei en oo kirjan kirjottaja.

  • Niinpä, tämä oma oppaani on tosiaan ilmainen. Täytyy tunnustaa että se osin perustuu juuri tuohon Markus Ossin kumppanuusmarkkinoinnin oppaseen. Se on todella hyvä opus, ostakaa ja oppikaa, suosittelen!

 4. Hei!
  Itse olen blogannut kohta 3 vuotta ja nyt 3 kuukautta intensiivisemmin laittanut mainoksia Adsensen sekä Tradetrackerin kautta. (kuulun myös Indiedaysiin, mutta ei sieltäkään koskaan ole tullut mitään) Mainoksia ei ole liikaa, mutta sopivasti. En tiedä olenko liian kärsimätön vai mitä, mutta tuntuu että koko touhu on ihan turhaa, lukijoita vain lähtee (mainosten vuoksi?)
  Tai sitten sivustoni trafiikki ei riitä blogilla tienaamiseen? Nyt kävijöitä on 6000-7000 viikossa ja lukijoita blogilla jotain 250.
  Mietin jo lopetanko koko mainosamisen…

  • Moi!
   En tiedä mistä aiheista bloggaat joten en voi sanoa millaisiksi tuloiksi tuon kävijämäärän voisi muuttaa. Blogissa ei välttämättä adsense toimi lainkaan, harkitse sen jättämistä kokonaan pois ainakin varsinaisen tekstin seasta.
   Tradetracker toimii paljon paremmin jos vain löydät sieltä sopivia mainostajia joilla on sopivia tuotteita joihin voit syvälinkittää blogitekstistäsi.
   Sopisiko sinun blogiisi sellainen että tilaisit joltain tradetrackerin mainostajalta jonkin suositun tuotteen ja kirjoittaisit siitä sitten arvostelun, syvälinkkien kera tottakai. Jos vain valitset tuotteet oikein on niitä varsin helppo myydä blogissa kun vain harjoittelet. Jos mainostaja maksaa prosenttiosuuden myynnistä kannattaa ehkä valita hieman arvokkaampia tuotteita, jos taas saat kertakorvauksen esim. rekisteröitymisestä tai ensimmäisestä tilauksesta valitse tuote jota on helppo markkinoida ja jonka tilaamiseen kynnys on pieni.

 5. Kello on yöllä kolme. Heräsin tunti sitten ja mitä teen… katselen tärkeää tietoa netistä.
  Olen kirjoittanut blogia pari vuotta ja lukijoita on todella paljon, vaikkakin kirjoitan suomeksi. Mainostajia ei yhtään.

  Rakastan kirjoittamista ja kuvaamista ja sitä haluan tehdä, ehdottomasti!
  Mutta siitä ei kukaan maksa =(
  En tarvitse rikkautta, vain sen verran, että voin elättää itseni kohtuullisesti.
  Tätä puolta yritän alkaa työstämään ja kaikki neuvot ja vinkit ovat tervetulleita!
  eija.kannisto@gmail.com

  Kiitos näistä vinkeistä, joita täällä on. Nukuttuani ja paremmalla ajalla tutustun niihin tarkemmin.
  Ihanaa kesää!
  Eija

  ps. Blogillani on myös facebook-sivusto, josta saa myös tykätä 🙂
  https://www.facebook.com/toscananauringonallajavahanmuuallakin?ref_type=bookmark

 6. Kiitos hyvistä vinkeistä, olen ajatellut itsekin tienata lisätuloja blogin avulla. Täytyypä hankkia Ossin kirja. Sanon kuitenkin sen, että jos haluat jatkaa tulevien bloggaajien opastajana, sinun kannattaisi opiskella hieman kielioppia. Toisi uskottavuutta. Ei kivien keräily varusteita vaan kivienkeräilyvarusteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.